Posle Šumadije iz Aranđelovca i Petrovčani iz Smedereva ispraćeni stotkom

SMEDEREVO, 4. novembar 2023 – Nakon ubedljivog trijumfa u derbiju drugog kola nad Slogom u Batočini, 87:62 za Smederevce, pred razigra četom trenera Ivana Mijatovića pala je još jedna ekipa s istim imenom: Smederevo 1953 – Sloga (PT) 109:75 (33:22, 32:15, 23:20 i 21:18).

Meč, igran u matine terminu, počeo je zakucavanjem Kostića (15 koševa), uz realizaciju i dodatnog slobodnog bacanja.

Usledila je jedna od četiri trojke predvodnika ovog tima, kapitena Nikole Vukasovića (20), njegovim košem za tri poena okončana je i prva deonica.

Druga četvrtina krenula je trojkom Momčilovića (5), i ova je završena, ovoga puta sa polovine terena,  trojkom Perišića (21) uz zvuk sirene.

Tokom susreta Mijatović je pružio šansu svim raspoloživim snagama, a stotku je, iz drugog pokušaja, u ofanzivnom skoku, upisao Pušonjić (10). Odmah potom, na dodavanje mladog Lakićevića (5),  usledilo je novo zakucavanje, sada Pušonjića.

Treba pomenuti da su se, protiv borbenih, ali znanjem i mogućnostima skromnih gostiju iz Petrovca na Mlavi svi košarkaši domaće ekipe upisali u listu strelaca.

Smederevo četvrto kolo čeka sa maksimalnim učinkom, opet će biti domaćin, a rival će im biti i treća Sloga, ova je iz Despotovca.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!